Boek: “Leiden zonder lijden”

Een praktische gids voor energiek management

Een gedreven leider zijn op het werk, een goedgevuld gezinsleven hebben en voldoende tijd hebben voor zaken die je inspireren en energie geven. Lijkt dit een onmogelijke, of op z’n minst uitdagende, combinatie? Think again!

In ‘Leiden zonder lijden’ bewijst energy coach Twiggy Peeters dat dit mogelijk is, zonder superkrachten te bezitten. Leiders zijn immers ook maar mensen. Met een slim en logisch stappenplan, geïllustreerd met treffende praktijkvoorbeelden, begeleidt de auteur jou naar een nieuwe vorm van energiek, daadkrachtig leiderschap. Ontdek waar jij negatieve energie uithaalt en hoe je die factoren kan omzetten naar een bron van positieve energie. Krijg inzicht in je doelen op privé en professioneel vlak, bepaal een haalbaar actieplan en leer je flexibel opstellen in tijden van verandering. Dankzij dit praktische boek, boordevol haalbare handvaten word je een dynamische, veerkrachtige leider die succesvol een team kan leiden zonder uitgeblust te raken.

 

Keynote of workshop “Leiden zonder lijden”

Ben jij voor jouw team, bedrijf, vereniging of evenement op zoek naar een boeiende spreker? Dan kan de inspirerende keynote van Twiggy Peeters, gebaseerd op haar boek ‘leiden zonder lijden’ een mooie invulling geven aan jouw event. 

Met de inspirerende keynote van Twiggy Peeters, gebaseerd op haar boek ‘Leiden zonder lijden’. verrijk je jouw inzicht en vaardigheden als leider en leer hoe je een team op een dynamische en veerkrachtige manier kunt leiden, zonder jezelf uit te putten. Leiderschap draait om de energie-uitwisseling tussen mensen en de onderlinge invloeden. Twiggy Peeters onthult hoe leiders vastlopen wanneer ze blijven vasthouden aan ineffectieve strategieën, wat kan leiden tot energieverlies en uitputting. Om van lijden naar leiden te evolueren, is het cruciaal bewust te worden van de context, je gedrag en de effecten daarvan. Energiek leiderschap betekent dat je reflecteert over wie je wilt zijn, hoe je je balans behoudt en en je energie investeert in datgene wat echt belangrijk is. Deze keynote is geschikt voor zowel beginnende als ervaren leiders die streven naar zelfinzicht en effectiviteit in zowel hun professionele als persoonlijke omgeving, en die op zoek zijn naar evenwicht en energie in hun werk en leven. Ontdek jouw unieke leiderschapsenergie en leer hoe je deze effectief kunt inzetten in het omgaan met uitdagingen. Verken je innerlijke bus en vind jouw leiderschapspositie vanuit persoonlijke kracht én in verbinding met je eigen kwetsbaarheid, terwijl je de juiste afstand behoudt en toch verbonden blijft met je team. Leer hoe het achtstappenplan ENERGIEK je leiderschap naar nieuwe hoogten brengt en positieve veranderingen in gang zet, zowel binnen je professionele als in je persoonlijke leven.

Reviews

Vele jaren had ik het genoegen om met Twiggy samen te werken in de Belgische HR afdeling in een internationaal bedrijf. Als HR professional slaagde ze er in om organisatieverandering te doen gebeuren; medewerkers weerbaarder maken in een context van afbouw.

Een heel bewuste loopbaankeuze maakte Twiggy zelf door volop voor groei en opbouw te kiezen.

Door haar doordringende vragen en methodologische aanpak helpt Twiggy, professionals, leiders en organisaties te groeien.

Vandaag zit Twiggy in mijn innerlijke bus – zoals ze het omschrijft.

Wanneer ik het moeilijk heb om alle ballen in de lucht te houden, probeer ik me de vraag voor de geest te halen die Twiggy zou stellen. Of hoor ik haar relativerende ‘het is wat het is, en dat is okee’.

Dit boek geeft alle lezers de kans om de interne tegenstem op te zoeken en toe te laten, en zo ontward te raken wanneer we vastzitten.

Ludwig Deweghe

HR Director Caterpillar

Twiggy schreef een inzichtelijk en bij momenten confronterend boek voor iedereen die zichzelf als een leider ziet. En dan bedoelt ze leiderschap in de brede zin van het woord, want gewoon je eigen leven leiden, vraagt ook leiderschap. In haar boek geeft ze vooral voorbeelden van mensen die in hun professioneel leven vastlopen. De metafoor van de innerlijke bus is een essentieel onderdeel van haar aanpak. Verandering vraagt eerst om stil te staan bij wie je geworden bent, bij hoe je de dingen gewoonlijk doet en hoe dat zo ontstaan is in je leven. Ze noemt het traumasensitief coachen bij ‘soft trauma’s’, trauma’s ten gevolge van sterke vormende ervaringen in je geschiedenis. Deze ervaringen leiden tot copingmechanismen en patronen.

‘Leiden zonder lijden.’ Het is geen makkelijk pad. Het vraagt zelfinzicht, zelfempathie en engagement om met een scherp oog te kijken naar hoe je nu functioneert als leider, en hoe het er zou kunnen uitzien indien je meer balans hebt in je energiehuishouding. Geen makkelijke tips en tricks in dit boek, maar wel doordachte vragen en oefeningen.
Proficiat Twiggy. Je beheerst de kunst om op een warmmenselijke en doelgerichte manier aan te zetten tot reflectie en actie. En mezelf geciteerd zien in je boek, dat was wel even wennen:-) Dank je wel om zoveel kennis die ik je wou doorgeven, om te zetten naar jouw werkveld!

Marijke Leys

Voice Dialogue Instituut

Twiggy schudt je persoonlijkheid wakker. 
Ze laat je nadenken over jezelf als leider door de theorie in behapbare taal te koppelen aan de praktijk. 

Door de praktijkvoorbeelden van andere leiders herken je situaties waardoor je letterlijk een spiegel voorgeschoteld krijgt. Ze laat je nadenken, over je ‘leiders-avontuur’. Je voelt haar doortastendheid en haar innerlijke kracht en visie op leiderschap door het gehele boek. Ze neemt je mee ‘indirect’ maar toch bij de hand naar een zelf-leider. 
Hoe ? Door je bewust te maken van je gedachten en wie je moet zijn om te hebben. Straf. Als je dit boek serieus neemt, boek je het volgende resultaat: je zelfvertrouwen boost, je durft in je kracht te staan zonder schuldgevoel en je bent verbaasd wie je bent. Dit alleen door een boek te lezen, wat gebeurt er als we in haar tuinkamer terechtkomen? Twiggy, sterk meesterwerk.

Ilse Dieltjens

Ondernemerscoach en auteur van ‘Werk slimmer, verdien meer’

Het nieuwe boek van Twiggy Peeters is veel meer dan een zinvolle gids voor leiders die lijden. Het is ook een zinvolle, verrijkende en verhelderende gids voor leiders die een beter leider willen worden. De gids beperkt zich niet tot een opsomming van tips maar illustreert ook aan de hand van voorbeelden en gaat verder dan de leider op zich maar plaatst die leider ook in de omgeving en in interactie met zijn/haar team. Een must read voor leiders die het belangrijk vinden dat hun mensen zich goed voelen, ontwikkelen en een sterker team gaan vormen.

Wim Van Den Bossche

Purpose driven CEO

Intussen je boek in 2 weekends uitgelezen…: wow, zo mooi zeg! Zo herkenbaar, zowel je persoonlijk traject als alles wat je schrijft over het lijden als leider en de specifieke coachaanpak die je hanteert. Dat resoneerde heel sterk bij me. Het is niet evident om een goed samenspel te vinden tussen voldoende diepgang, de kern van patronen vastpakken en vervolgens tijdens de coachtrajecten toch voldoende inzetten op de veerkracht en de solution focus mindset bij de coachklanten. Daar slaagde dit boek wonderwel in vond ik. 

Proficiat en dankbaar dat je dit neerschreef! 

Miet Leijssen

Coaching & Consulting