Workshop

terugkeer naar het werk na burn-out

DATUM:

Vrijdag 28 oktober 2022
09u00 – 13u00 

OF

Vrijdag 25 november 2022
09u00 – 13u00

 

LOCATIE:

Meetshovenstraat 30
Betekom

AANTAL DEELNEMERS:

Max  6 deelnemers

VOOR WIE?

Voor iedereen die na langere tijd afwezig te zijn geweest na een burn-out er stilletjes aan denkt om terug te keren, maar nog wat koudwatervrees heeft en op zoek is naar praktische handvatten. Ben je in het begin van je herstelproces, dan komt deze workshop nog wat te vroeg. 

DEELNAMEPRIJS: € 115,00 (excl. BTW)

Je kan voor deze workshop ook gebruik maken van de loopbaancheques van VDAB. Je betaalt voor de loopbaancheque 40 euro en dit geeft recht op 4 uur loopbaanbegeleiding.

Je vindt alle info ivm loopbaanbegeleiding en loopbaancheques hier.

Voor deze workshop zal 1 uur van de loopbaancheque in rekening gebracht worden. De resterende uren kan je inzetten voor verdere individuele begeleiding bij jouw re-integratie of zoektocht naar een nieuwe job. 

Herken jij het volgende?

Je bent herstellende van een burn-out. Je ziet terug licht op het einde van de tunnel en stilletjesaan begin je te denken aan een terugkeer naar het werk.

Maar als je eraan denkt, slaat de angst je al snel om het hart.

Want hoe pak je het aan? Hoe gaan de collega’s reageren en wat gaan ze denken over jou? En wat ga je doen? Terugkeren naar je oude job of ga je toch op zoek naar nieuw werk? Hoe bereid je je voor op je gesprek om aan te kondigen dat je wenst terug te keren, met wie heb je dit gesprek en wat wil je hierin vertellen? Wat als je hervalt en hoe ga je je grenzen bewaken op het werk en thuis eens je terug aan de slag bent?

Die vragen zijn normaal en ze hoeven jou niet tegen te houden om met goede moed aan jouw re-integratie te starten.

Ondertussen heb ik meer dan 300 cliënten begeleid bij een succesvolle reïntegratie na burn-out.

Ik kreeg meer en meer de vraag kreeg om deze aanpak in een stappenplan te gieten met praktische handvatten voor een re-integratietraject. Daarom heb ik de aanpak gebundeld in deze workshop. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 6 zodat we voldoende kunnen stilstaan bij de individuele noden en vragen.

Dus ben jij op zoek naar een praktische houvast voor jouw re-integratietraject, een helder stappenplan om jouw terugkeer te vergemakkelijken, gezonde grenzen aan te geven en je energie hoog te houden. Schrijf je dan nu in voor deze workshop ‘terugkeer naar het werk na burn-out’

Ik neem je mee doorheen 5 BE’s© voor een re-integratie na burn-out in alle rust en balans:

 1. BE REAL: hoe weet je of je er echt klaar voor bent? Neem je de vlucht vooruit uit angst of omdat je er echt klaar voor bent? En hoe herken je het verschil? Hoe is het met jouw energie gesteld en heb je voldoende inzicht in jouw automatische gedragspatronen welke tot een burn-out geleid hebben of welke context factoren jouw triggers zijn tot stress zodat je ze tijdig kan herkennen?
 2. BE SPECIFIC: bepaal het kader: waar, wanneer, met wie, hoe etc… Als jij niet duidelijk bent over hoe jij de terugkeer ziet, vult jouw werkgever dit met plezier in!
 3. BE CLEAR: Betrek jouw omgeving communiceer wat je van plan bent zowel thuis als op het werk. Maak heldere afspraken over hoe verder. Stel je grenzen.
 4. BE STRONG: Weten wat je wilt, is één ding. Hier ook aan vasthouden onder druk van de dagelijkse realiteit iets anders.
 5. BE CONSISTENT: vertaal jouw gezonde energie-stress balans naar dagelijkse rituelen die ervoor zorgen dat jouw stress bucket op tijd leeg kan lopen.

Op het einde van deze workshop

 • Heb jij een concreet plan om stap voor stap jouw re-integratie vorm te geven of je nu terugkeert naar je huidige job of een nieuwe job.
 • Maken we komaf met schuldgevoelens of onzekerheden en zorgen we  voor een duurzame re-integratie ipv een quick fix.

  Wat krijg je bij je inschrijving?

  • naast de invulling van het persoonlijke stappenplan, krijg je ook zicht op het wettelijk kader bij re-integratie na ziekte.
  • een handige re-integratiegids waarin de verschillende stappen zijn uitgewerkt en je hier persoonlijk verder mee aan de slag kan. 
  • een ‘daily energy tracker’, zodat je dagelijks kan opvolgen hoe jouw energie evolueert, een handige tool om in te zetten bij bespreking met je leidinggevende.
  • een behoorlijke boost, want je bent niet alleen en door hier samen met anderen over in dialoog te gaan, krijg je een extra stimulans om aan je re-integratie te beginnen.
  • Dit alles binnen een vertrouwelijk en veilig kader.
  • Je wordt lid van de besloten FB groep ‘Energiek in werk en leven’, waarbij je elkaar verder kan blijven ondersteunen met praktische tips en het delen van ervaringen. Dit is volledig vrijblijvend en zeker geen must, alleen als je dit zelf leuk vindt.

  PODCAST Burn-Out

  Vier krachtige getuigenissen om iedereen die met burn-out te maken heeft, een hart onder de riem te steken

  BLOG

  Vier strategieën die je angst om te hervallen in een burn-out, ombuigen naar vertrouwen

  Heb je interesse?  Niet twijfelen!
  Schrijf vandaag nog in.