Podcast Energiek

Ben jij ook een professional die meerdere ballen in de lucht houdt en daarbij zijn energieniveau op peil wil houden? Deze podcast zit boordevol praktische handvatten zodat je je nooit meer uitgeblust hoeft te voelen. Ontdek het in ‘Energiek’!

Do you have enough in the tank to do the job?

 

Hoe voorkom je als leider met een gigantische verantwoordelijkheid dat je zelf uitgeblust geraakt in het meekrijgen van je organisatie of je team?

Dat is de hamvraag waar veel leiders mee worstelen vandaag.

In deze aflevering deel ik 10 waardevolle inzichten uit de  resignation speech van Jacinda Ardern, prime minister of New Zealand, die jou als leider op weg kunnen helpen om meer helderheid te krijgen over de vraag:

Do I have enough in the tank to do the job?

Veel luisterplezier! 

(effe niet letten op het feit dat ik heel de tijd spreek over Lucinda ipv Jacinda 🙈🙈🙈, vraag me niet waarom, maar wellicht iets in de trend van helemaal in flow zitten)

Twiggy

De mythe van wilskracht

 

Wanneer je slaagt in het realiseren van je doelen, dan getuigt dit van wilskracht: je hebt de kracht om iets hard genoeg te willen en daarom slaag je erin. Lukt het je niet om je doelen te realiseren, dan getuigt dit van een gebrek aan wilskracht.

In deze podcastaflevering ga ik deze mythe van wilskracht ontkrachten en voeg ik 3 secret ingrediënts toe, die ervoor zorgen dat je je doelen kan realiseren vanuit een energiestroom ipv vanuit wilskracht.

Wil je alles nog eens nalezen, check de blog ‘de mythe van wilskracht’.

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

Twiggy te gast bij Podcastliefde

 

In deze aflevering van Podcastliefde, de podcastshow van Iris van Loon, ben ik te gast en deel ik mijn ervaring van 1,5 jaar podcasten.

Waarom ben ik ooit begonnen met podcasten, wat probeer ik te bereiken met de podcast Energiek en hoe is mijn podcast verhaal en stem geëvolueerd in 1,5 jaar podcasten. Je ontdekt het allemaal in deze aflevering van Podcastliefde.

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

2022 – de afgelegde weg

 

Lieve luisteraar,

Dankjewel dat je er was in 2022!

In deze laatste aflevering van 2022, neem ik je mee doorheen mijn afgelegde weg van 2022 aan de hand van vijf vragen, die je ook voor jezelf kan beantwoorden.

Heb jij nog feedback voor mij? Een aflevering die jou bijzonder geraakt heeft of ben je een echte fan van de podcast Energiek? Laat het mij weten via een voicemail berichtje! Ik hoor graag van jou!

Wil je op de hoogte blijven en nog meer inspiratie en inzichten rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je in op mijn Energy Newsletter.

Lieve groet en tot in 2023!

Twiggy

Klik hier en laat van je horen!

Laat het mij weten via een voice message en wie weet hoor je jouw bericht in één van de volgende afleveringen!

Ben jij fan van de podcast Energiek?

Heeft een bepaalde aflevering jou geraakt?

Kreeg je een waardevol inzicht door het beluisteren van de podcast?

Heb je een specifiek verzoek voor de Energiek podcast?

Of wil je mij feedback geven als jouw (loopbaan)coach?

Schuldgevoel

 

Laat je schuldgevoel toch gewoon los! Waarom dat zinnetje niet werkt, het jou niet van jouw schuldgevoel afhelpt en wat je wel kan doen om je schuldgevoel te leren hanteren en nieuwe paden te betreden zonder schuldgevoel, ontdek je in deze nieuwe podcastaflevering. 

Wil je alles nog eens nalezen? Check de blog ‘schuldgevoel’ en doorloop de 6 stappen om je schuldgevoel te hanteren.

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

het abc van motivatie als stress & burn-out preventor – Interview met Hermina van Coillie

 

Hoe motiveer je jezelf en je medewerkers op het werk? Op een diepgaand niveau daarmee bezig zijn, dat is een passie die ik deel met Hermina van Coillie van Flourish SDT. Hermina is motivatie experte en wetenschapper in hart en nieren. Zij is co-auteur van het boek ‘motiveren zonder controleren‘. Zij leeft het ABC van motivatie voor, op het werk én thuis. Wat dit precies is en hoe een dagelijkse ABC-motivatie check jou kan doen floreren, ontdek je in deze nieuwe aflevering van de podcast Energiek.

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

Angst om te hervallen in je burn-out – Summer episode 7

Na een proces van maanden, misschien zelfs jaren, ben je eindelijk zo ver: Je voelt je fysiek, mentaal en emotioneel klaar om terug te keren naar het werk na je burn-out. Je maakt plannen om geleidelijk aan, op te starten. Het gaat goed met je, JE BENT ER KLAAR VOOR EN TOCH,…

Toch is er een stemmetje dat zegt: MAAR WAT ALS HET NIET LUKT, WAT ALS IK HERVAL?

“Hoe kan ik hiermee omgaan, wat kan ik hieraan doen?” is een vraag die vele van mijn cliënten stellen.

In deze laatste summer episode deel ik vier strategieën om met deze angst om te gaan en die jou helpen je vertrouwen te herstellen.

Veel luisterplezier!

Twiggy

PS: je kan alles nog eens nalezen in de blog ‘vier strategieën die je angst om te hervallen in een burn-out ombuigen naar vertrouwen’.

 

Jouw ergernis, jouw grootste leermeester

In jouw ergernis schuilt jouw grootste leermeester!

En deze leermeester zit vaak bij jou aan de ontbijttafel of jullie werken in hetzelfde team. Je hoeft dus niet ver te zoeken…

In deze aflevering ga ik in gesprek met Marijke Leys van het Voice Dialogue Instituut. Samen onderzoeken we waarom je je ergert aan bepaalde eigenschappen of personen. Hoe jouw ergernis jou in contact brengt met jouw onderliggende kwetsbaarheid en wat je hieruit kan leren over jezelf. En tot slot, wat je kan doen om niet langer jouw energie te verliezen en hoe je kan kiezen voor verbinding zelfs met die ergerlijke types.

Dus erger jij je blauw aan je collega of partner? Verlies je hierdoor veel energie en voel je je gefrustreerd? Dan is deze aflevering eentje voor jou!

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

Vier signalen dat je klaar bent voor jouw re-integratie na burn-out –  Summer episode 6

Hoe weet je of klaar bent om terug te keren naar het werk na burn-out? Het is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Er is geen checklist die je kan afvinken en dan is het klaar. Het is voor ieder individueel verschillend. In deze summer episode geef ik vier indicaties mee voor jezelf dat de energie meer in balans is, de veerkracht aangesterkt is, en er ruimte is om zaken bij op je bord te nemen. Ik geef je de keerzijde mee bij elk signaal, mn wat is een indicatie dat je er bijgevolg nog niet klaar voor bent. Dit wil niet noodzakelijk zeggen dat je je re-integratie niet kan opstarten, wel dat je alert moet blijven op je grenzen en op de signalen die je lichaam je geeft. 

Veel luisterplezier!

Twiggy

PS: je kan alles nog eens nalezen in de blog: Vier signalen dat je klaar bent voor jouw re-integratie na burn-out

 

Hoe geraak je snel uit je burn-out –  Summer episode 5

Snel uit je burn-out geraken, is een contradictio in terminis. Er bestaat geen quick fix. De impact van langdurige en toxische stress vraagt energieherstel op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.

Burn-out is een complex gegeven en je hebt door een proces te gaan om duurzaam te herstellen. In deze aflevering geef ik je 10 adviezen mee die jouw energieherstelproces op gang kunnen trekken. Maar een shortcut is er niet. 

Wil je de adviezen bij de hand of nog eens nalezen? Download gratis het Energie Herstelplan bij Burn-out via https://www.energy-coach.be/energy-stuff/

 

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

gezonde grenzen –  Summer episode 4

Zowel in persoonlijke als in professionele relaties is het belangrijk om gezonde grenzen te stellen. Zonder die duidelijke grenzen weten anderen niet waar ze aan toe zijn bij jou en voor jezelf leidt dit al snel tot teleurstelling, frustratie of onmacht. 

Maar hoe doe je dat een gezonde grens trekken?

Wanneer weet je of iemand over jouw grenzen gaat?

Hoe ontwikkel je gezonde grenzen en hoe communiceer je jouw grenzen zonder de verbinding met de ander te verbreken?

Dat is het thema van de vierde summer episode van de podcast energiek! Je kan alles nog eens nalezen in de tweedelige blog: tot hier en niet verder

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

Emotionele uitbarsting –  Summer episode 3

Is het jou al overkomen? Een hevige emotionele uitbarsting op een voor buitenstaanders klein of neutraal feit? Het lijkt alsof iets het van jou heeft overgenomen, je bent de controle kwijt en je reageert vanuit een gevoel van onmacht, frustratie of boosheid. Deze emotionele uitbarsting wordt uitgelokt door wat men noemt een TRIGGER. In deze derde summer episode kijken we wat er dieperliggend speelt bij een emotionele uitbarsting en leer je stap voor stap terug controle te nemen over je gedrag wanneer je geconfronteerd wordt met deze triggers.

De belangrijkste inzichten uit deze podcast, kan je nog eens nalezen in de blog: Help, mijn medewerker heeft een emotionele uitbarsting.

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

Vriendschappen die energie kosten –  Summer episode 2

Vrienden die je meer energie kosten dan geven. Het zijn je vrienden en tegelijkertijd kijk je er ontzettend tegenop om hen te zien want er is altijd wel drama, jaloezie, verwijten, negativiteit of geroddel en daar heb je geen zin meer in. Je hebt een duidelijk doel in je leven, je wilt gaan voor dingen die belangrijk zijn voor jou en je tijd en energie niet meer steken in dit soort ‘drama’. Het past niet meer bij wie je bent. Maar hoe pak je dit aan? Hoe ga je je om met deze vrienden? Zet je ze uit je leven? Mijd je het contact of zeg je gewoon waar het op staat?

In deze tweede summer episode, geef ik je 5 manieren mee om met deze vriendschappen om te gaan zonder schuldgevoel.

Je kan alles nog eens nalezen in de blog: hoe omgaan met vriendschappen die jou veel energie kosten.

Veel luisterplezier!

Twiggy

Stressbrein –  Summer episode 1

Je houdt vol tot aan de volgende vakantie. Nog even en dan kan je de riem eraf gooien. Alleen merk je dat je sneller en sneller toe bent aan vakantie. Je loopt vast, geraakt meer en meer geprikkeld, lichamelijke klachten komen vaker voor en je krijgt een kort lontje,… Je begrijpt niet hoe jouw omgeving er zo rustig kan onder blijven. Je voelt je niet begrepen. Ziet niemand hoe hard jij werkt? 

Het zijn allemaal signalen dat je vastzit in je stressbrein.

Wat is dit precies, hoe ontwikkel je een stressbrein en wat kan je doen om eruit te geraken, ontdek je allemaal in deze eerste summer episode van de podcast Energiek. De summer episodes zijn 5 korte afleveringen boordevol waardevolle inzichten.

Je kan deze eerste summer episode ‘het stressbrein’ nog eens nalezen via mijn blogpagina.

Veel luisterplezier!

Twiggy

Perfection is a bitch –  Interview met Anja Copejans

Mensen met perfectionisme zijn gevoeliger voor stress en voor burn-out. Het vele moeten, waardoor je het altijd druk druk druk hebt en je niet tot rust kan komen. Gelukkig zijn we niet geboren als perfectionist. Perfectionisme is aangeleerd gedrag en wat je hebt aangeleerd, kan je terug afleren. Anja Copejans zet vandaag haar perfectionisme in als een talent, waardoor ze leeft vanuit balans ipv vanuit een schuldgevoel. In haar blog en gelijknamig boek ‘Perfection is a bitch’, deelt ze haar persoonlijk proces met de lezer.

Wij gaan in gesprek over hoe je perfectionisme kan ombuigen van valkuil naar talent.

Veel luisterplezier!

Twiggy

PS: wil jij wel eens onderzoeken of er een perfectionist in jou schuilgaat? Doe de perfectionisme test!

10 levenslessen voor meer innerlijke rust

Wanneer je een mijlpaal bereikt hebt, mag je deze eens reviewen, en dat heb ik gedaan nav mijn 45ste verjaardag. Zo ben ik tot mijn 10 belangrijkste levenslessen voor meer innerlijke rust gekomen. Deze lessen gidsen mij doorheen mijn moeilijke momenten. Ze zorgen ervoor dat ik mijn energie hoog kan houden, ook bij tegenslag. Want het leven kent niet alleen ups, ook downs. Beluister ze nu en ontdek op het einde van de episode nog het cadeautje wat ik voor jou in petto heb nav mijn verjaardag (actie geldig tot 31 mei 2022)

Veel luisterplezier!

Twiggy

PS: je kan alles nog eens nalezen in de blog 10 levenslessen voor meer innerlijke rust

The impostor experience

Heb jij wel eens last van het ‘impostor syndrome’? 

Ondanks succesvolle resultaten, blijf je twijfelen aan je eigen capaciteiten en heb je angst om ‘ontmaskerd’ te worden of door de mand te vallen. Voor wie last heeft van impostor gedachten heeft succes maar weinig te maken met eigen capaciteiten, maar is het succes vooral een kwestie van geluk, toeval of omwille van de omstandigheden. Maw de eigen prestaties worden continu onderschat en weggezet als ‘dit is toch normaal, dat kan toch iedereen’.

Hoe deze negatieve gedachten ontstaan, wat de copingmechanismen zijn om ermee om te gaan en wat je kan doen om deze gedachten om te buigen, ontdek je in deze nieuwe podcastaflevering. Ik ga in gesprek met Sarah Debaets, licensed associate van het Impostor Syndrome Institute. Zij is impostor experte en ervaringsdeskundige en leert ons alles over de ‘impostor experience’.

Veel luisterplezier!

Twiggy

PS: je kan alles nog eens nalezen in de blog ‘de impostor in jou ontmaskerd’.

 

 

De carrièreswitch – interview met kunstenares Kathleen Steegmans

In de minireeks ‘de carrièreswitch’ spreek ik met mensen die uit de gouden kooi zijn gestapt, hun comfort zone hebben verlaten, vaak tegen beter weten van de omgeving in, om hun droomjob na te jagen, te gaan ondernemen of opnieuw te gaan studeren.

Ze vertellen over de obstakels die ze overwonnen hebben, wat ze geleerd hebben, waar ze vandaag staan, wat cruciaal is geweest in hun weg naar succes en wat ze erop terugblikkend anders zouden doen.

Sta jij op een kantelpunt, heb je een droom over een ander professioneel leven? Dan is deze minireeks eentje voor jou. Geen quick fixes of beloofde paradijzen, wel realistische verhalen die inspireren om stappen te zetten naar een job die jou meer zingeving of voldoening kan geven.

Voor deze tweede aflevering ben ik op bezoek bij Kathleen Steegmans. Dat ze kunst leeft, is meteen duidelijk, haar woonruimte is tegelijk haar atelier, een heerlijk inspirerende plek waar je al haar werk kan bewonderen. Het is een feestje voor de zintuigen en ik word in sommige kunstwerken ingezogen, heerlijk om al dat moois bij elkaar te zien. Ik interview haar over haar reis naar het ondernemerschap en kunstenaar zijn. Kathleen noemt zichzelf ‘geen gewoontje’ en dat vindt ze ondertussen helemaal ok. Zij is een ambitieuze spring in het veld en na een proces van coaching, persoonlijke ontwikkeling en therapie is ze erin geslaagd om haar blokkades op te heffen en in de actie over te gaan en durft ze zichzelf sinds kort een echte kunstenares noemen. Maak je klaar voor een up tempo aflevering van de carrièreswitch met Kathleen Steegmans.

Veel luisterplezier!

 Twiggy

 

PS: Sta jij op een kantelpunt in je professioneel leven? Denk je eraan om een carrièreswitch te maken? Maar weet je nog niet precies wat en hoe? Droom jij van je eigen zaak? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Of wil je terug gaan studeren?

Neem contact op! Met de loopbaancheques van VDAB kan je voor 80 euro 7 uur loopbaanbegeleiding volgen. Je vindt er alles over op mijn website. Plan gerust jouw gratis kennismakingsgesprek in via de contact pagina en samen gaan we op weg!

 

Missie, zingeving & spiritualiteit – Philippe Bailleur

Tijdens deze aflevering ga ik in gesprek met Philippe Bailleur, ervaren gids voor organisatie ontwikkeling en systemisch coach. We praten over hoe hij het doet ‘zijn energie hoog houden als een echte bedrijfsatleet’. Het werd een gesprek over missie, zingeving en spiritualiteit. Een gesprek wat nog lang heeft nagezinderd. Want dat is Philippe zijn kracht, woorden geven aan wat voelbaar is, maar voor velen onder ons, onbenoembaar is. Hiermee raakt hij keer op keer een gevoelige snaar en dat gebeurt ook tijdens ons gesprek. Het maakt het tot één van de meest kwetsbaarste afleveringen van Energiek tot nog toe. Maak je klaar om meegezogen te worden in een energetische en spirituele ontdekkingsreis zonder dat je, zoals Philippe het zo nuchter zegt, in een gewaad mantra’s moet beginnen zingen. 

In deze aflevering lees ik stukjes voor uit zijn boek Stuck, Trauma in organisaties. Philippe verwijst naar een aantal boeken die hem geïnspireerd hebben in zijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Je vindt ze hier terug:

De Celestijnse belofte – James Redfield

First things first – Covey

Now discover your strengths – Marcus Buckingham

Personal efficiency program – Kerry Gleeson

 

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

Werken vanuit je talent, is het nieuwe yoga – Luk Dewulf

In deze aflevering interview ik Luk Dewulf, talentenfluisteraar, pedagoog, talent- en burn-out coach, en auteur van meerdere bestsellers over talent en burn-out. Dankzij zijn internationale talentenwerking hebben al meer dan 100.000 volwassenen en kinderen hun talenten in kaart gebracht.

In zijn laatste boek de talentenfluisteraar poneert hij de stelling dat ‘werken vanuit je talent het nieuwe yoga is’. Provocatief of de nagel op de kop? Waarom hij dit zegt en wat hij ermee bedoelt, ontdek je tijdens deze nieuwe aflevering van de podcast ‘Energiek’. 

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

De carrièreswitch – interview met Lieve Moors van insolita

In de minireeks ‘de carrièreswitch’ spreek ik met mensen die uit de gouden kooi zijn gestapt, hun comfortzone hebben verlaten vaak tegen beter weten van de omgeving in, om hun droomjob na te jagen, te gaan ondernemen of opnieuw te gaan studeren.

Ze vertellen over de obstakels die ze overwonnen hebben, wat ze geleerd hebben, waar ze vandaag staan, wat cruciaal is geweest in hun weg naar succes en wat ze erop terugblikkend anders zouden doen.

Sta jij op een kantelpunt, heb je een droom over een ander professioneel leven? Dan is deze minireeks eentje voor jou. Geen quick fixes of beloofde paradijzen, wel realistische verhalen die inspireren om stappen te zetten naar een job die jou meer zingeving of voldoening kan geven.

In deze eerste aflevering spreek ik met Lieve Moors van Insolita. Zij verliet de gouden kooi om haar liefde voor Italië te volgen.

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

PS: Sta jij op een kantelpunt in je professioneel leven? Denk je eraan om een carrièreswitch te maken? Maar weet je nog niet precies wat en hoe? Droom jij van je eigen zaak? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Of wil je terug gaan studeren?

Neem contact op! Met de loopbaancheques van VDAB kan je voor 80 euro 7 uur loopbaanbegeleiding volgen. Je vindt er alles over op mijn website https://www.energy-coach.be/loopbaanbegeleiding/. Plan gerust jouw gratis kennismakingsgesprek in via de contact pagina https://www.energy-coach.be/contact/ en samen gaan we op weg!

Van overwhelm naar focus

Deze aflevering is een minicursus in doelen stellen en focus behouden op je doelen. Ik doorloop de vier stappen die jou helpen om uit het gevoel continu geleefd te worden, te stappen en jouw focus te behouden op jouw doelen, op wat echt belangrijk is voor jou en de energie neer te zetten die jij wilt neerzetten. Zet je even apart, maak er een moment voor jezelf van. Sluit je even af van de prikkels, de druk van buitenaf, neem pen en papier bij de hand en laat je begeleiden naar meer focus in 2022.

Veel luisterplezier!

Twiggy

Meer begrip en rust aan de kersttafel

Kerstmis is een tijd van vrede, verbinding en gezellig genieten met je familie. Maar soms is dit lastig. Je stapt middenin je familiesysteem wanneer je aan de kersttafel plaatsneemt en onder de soms oppervlakkige sfeer van gezelligheid schuilen verborgen dynamieken die ervoor zorgen dat Kerstmis kan uitdraaien in een echte familiale crisis. 

  • Hoe kan ik mij minder ergeren aan mijn familieleden?
  • Is er dan echt niks wat ik kan doen om de diepgewortelde patronen van mijn familie te doorbreken?
  • En wat met het gemis van de overledenen aan de kersttafel?

Dit zijn de vragen die ik in deze special Christmas edition probeer te beantwoorden aan de hand van de inzichten uit familieopstellingen van Bert Hellinger en het boek De Fontein van Els Van Steijn

Ik wens jullie fijne feesten en meer begrip en rust aan de Kersttafel!

Twiggy

BURN-OUT

In deze aflevering hoor je Els, Petra, Nadine en Danny. Zij vertellen elk hun persoonlijk verhaal over hun burn-out, hoe ze erin terecht zijn gekomen, welke signalen ze genegeerd hebben, de impact op hun omgeving, wat ze uit deze moeilijke periode geleerd hebben over zichzelf, waar ze vandaag staan en hoe ze sindsdien met hun energie omgaan.

Vier krachtige getuigenissen om iedereen die met burn-out te maken heeft, een hart onder de riem te steken

Zit jij zelf met een burn-out? Of ben je herstellende van en zoek je verdere begeleiding in je proces? Neem contact op, ik begeleid jou graag stap voor stap. Ben je op zoek naar wat eerste handvatten? Download de EHB Burn-out pagina op https://www.energy-coach.be/energy-stuff/ en ontdek de 10 stappen voor jouw energie herstelplan.

Veel luisterplezier!

Twiggy

De impact van je uitstraling

Hoe je je vanbinnen voelt, manifesteert zich aan de buitenkant. Maar wat betekent dit en hoe pak je dit aan, jouw uitstraling en eerste indruk? Tijdens deze aflevering ga ik in gesprek met Francine Heirbaut van Mod’arte in haar prachtige Mod’arte studio in Antwerpen.

Francine is een rasechte fashionista met een unieke benadering van styling. Ze helpt vrouwelijke professionals om hun identiteit, talenten en kwaliteiten visueel zichtbaar te maken.

Wel een woordje van waarschuwing voor de luisteraar. Tijdens deze aflevering spat de passie ervan af!

Veel luisterplezier!

Twiggy

Yoga, wat levert het op?

Wat kan yoga betekenen voor de drukke professional?

In deze podcast episode ging ik erover in gesprek met Ellen van Renterghem van yogastudio Viapura, mijn yogalerares. Zij bracht onder woorden wat yoga in essentie is en hoe het kan bijdragen tot meer verbinding met jezelf, meer balans en energie, zodat je kan blijven rechtstaan in de stormen die het leven je brengt. Yoga ‘leven’ vergroot je veerkracht en brengt je dichter bij wie je in de kern bent. Geen zweverig gedoe, het vraagt ook de aardse realiteit van je agenda erbij te nemen en je tijd te herplannen volgens wat je nodig hebt. En bovenal, je hoeft geen acrobaat te zijn om yoga dagelijks te beleven.

En hoe doen andere professionals dat? Yoga inplannen in hun drukke schema? Wanneer doen ze het, hoe vaak doen ze het, hoe zijn ze ertoe gekomen en wat brengt yoga voor hen? Je ontdekt het allemaal in deze aflevering over wat yoga kan betekenen voor de drukke professional. Veel luisterplezier!

Veel luisterplezier!

Energie-stress balans

Als gepassioneerde professional werk je graag hard en veel. Een goede portie stress brengt je in beweging, zorgt ervoor dat je je doelen realiseert, deadlines haalt en wat extra werk verzet krijgt, wanneer het nodig is. Dat is gezonde stress en die hoort bij het leven. Het probleem ontstaat wanneer je er niet meer in slaagt de riem af te gooien, en rust te nemen en je batterijen op te laden. In deze podcastaflevering ontdek je wat een gezonde energie-stress balans is en welke bronnen van energie je ter beschikking hebt: de fysieke, emotionele, mentale en spirituele en wat je kan doen om die batterijen voldoende opgeladen te houden voor meer balans, veerkracht en energie in werk en leven.

Neem je graag notities tijdens het beluisteren van deze episode en wil je ontdekken hoe het met jouw vier bronnen van energie gesteld is? Download de energy sheet op https://www.energy-coach.be/energy-stuff/ en ga onmiddellijk aan de slag met een gezonde energie-stress balans.

Veel luisterplezier!

Zelfzorg, jouw energiewaarborg

Zelfzorg, wat is dat? Een badje nemen, een wellness dagje voor jezelf, een wandeling in het bos? En werkt dat echt? Voel je je daar beter door? Of is het een feel good truc voor watjes, niks voor echte professionals? En hoe doe je dat zelfzorg op je agenda plaatsen en hier een prioriteit van maken in je drukke schema? In deze episode leer je alles over wat zelfzorg precies is en neemt Twiggy je mee doorheen de vier stappen naar meer zelfzorg en meer energie:

  1. Ontwikkel empathie voor jezelf
  2. Houd je energie in de gaten, niet je tijd
  3. Onderzoek je vooroordelen over zelfzorg
  4. Plan je zelfzorg in

Je hoort evenzeer drukke professionals aan het woord die vertellen wat zelfzorg voor hen betekent en waar zij mee worstelen om zelfzorg op hun prioriteitenlijstje te zetten. Herkenbaar?

Wil je alles nog rustig nalezen of notities nemen terwijl je naar de podcastaflevering luistert? Download de mini zelfzorg gids op https://www.energy-coach.be/energy-stuff en zet onmiddellijk de eerste stappen naar meer zelfzorg, jouw energiewaarborg.

Veel luisterplezier!

Mijn verhaal

Net als jij, ben ik een bezige bij en in de eerste aflevering word ik geïnterviewd door Iris van Irismedia en ontdek je mijn persoonlijke weg als ondernemer, coach, mama en partner naar meer energie in mijn werk en in mijn leven. Veel luisterplezier!