Podcast Energiek

Ben jij ook een professional die meerdere ballen in de lucht houdt en daarbij zijn energieniveau op peil wil houden? Deze podcast zit boordevol praktische handvatten zodat je je nooit meer uitgeblust hoeft te voelen. Ontdek het in ‘Energiek’!

De impostor experience

Heb jij wel eens last van het ‘impostor syndrome’? 

Ondanks succesvolle resultaten, blijf je twijfelen aan je eigen capaciteiten en heb je angst om ‘ontmaskerd’ te worden of door de mand te vallen. Voor wie last heeft van impostor gedachten heeft succes maar weinig te maken met eigen capaciteiten, maar is het succes vooral een kwestie van geluk, toeval of omwille van de omstandigheden. Maw de eigen prestaties worden continu onderschat en weggezet als ‘dit is toch normaal, dat kan toch iedereen’.

Hoe deze negatieve gedachten ontstaan, wat de copingmechanismen zijn om ermee om te gaan en wat je kan doen om deze gedachten om te buigen, ontdek je in deze nieuwe podcastaflevering. Ik ga in gesprek met Sarah Debaets, licensed associate van het Impostor Syndrome Institute. Zij is impostor experte en ervaringsdeskundige en leert ons alles over de ‘impostor experience’.

Veel luisterplezier!

Twiggy

PS: je kan alles nog eens nalezen in de blog ‘de impostor in jou ontmaskerd’.

 

 

De carrièreswitch – interview met kunstenares Kathleen Steegmans

In de minireeks ‘de carrièreswitch’ spreek ik met mensen die uit de gouden kooi zijn gestapt, hun comfort zone hebben verlaten, vaak tegen beter weten van de omgeving in, om hun droomjob na te jagen, te gaan ondernemen of opnieuw te gaan studeren.

Ze vertellen over de obstakels die ze overwonnen hebben, wat ze geleerd hebben, waar ze vandaag staan, wat cruciaal is geweest in hun weg naar succes en wat ze erop terugblikkend anders zouden doen.

Sta jij op een kantelpunt, heb je een droom over een ander professioneel leven? Dan is deze minireeks eentje voor jou. Geen quick fixes of beloofde paradijzen, wel realistische verhalen die inspireren om stappen te zetten naar een job die jou meer zingeving of voldoening kan geven.

Voor deze tweede aflevering ben ik op bezoek bij Kathleen Steegmans. Dat ze kunst leeft, is meteen duidelijk, haar woonruimte is tegelijk haar atelier, een heerlijk inspirerende plek waar je al haar werk kan bewonderen. Het is een feestje voor de zintuigen en ik word in sommige kunstwerken ingezogen, heerlijk om al dat moois bij elkaar te zien. Ik interview haar over haar reis naar het ondernemerschap en kunstenaar zijn. Kathleen noemt zichzelf ‘geen gewoontje’ en dat vindt ze ondertussen helemaal ok. Zij is een ambitieuze spring in het veld en na een proces van coaching, persoonlijke ontwikkeling en therapie is ze erin geslaagd om haar blokkades op te heffen en in de actie over te gaan en durft ze zichzelf sinds kort een echte kunstenares noemen. Maak je klaar voor een up tempo aflevering van de carrièreswitch met Kathleen Steegmans.

Veel luisterplezier!

 Twiggy

 

PS: Sta jij op een kantelpunt in je professioneel leven? Denk je eraan om een carrièreswitch te maken? Maar weet je nog niet precies wat en hoe? Droom jij van je eigen zaak? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Of wil je terug gaan studeren?

Neem contact op! Met de loopbaancheques van VDAB kan je voor 80 euro 7 uur loopbaanbegeleiding volgen. Je vindt er alles over op mijn website. Plan gerust jouw gratis kennismakingsgesprek in via de contact pagina en samen gaan we op weg!

 

Missie, zingeving & spiritualiteit – Philippe Bailleur

Tijdens deze aflevering ga ik in gesprek met Philippe Bailleur, ervaren gids voor organisatie ontwikkeling en systemisch coach. We praten over hoe hij het doet ‘zijn energie hoog houden als een echte bedrijfsatleet’. Het werd een gesprek over missie, zingeving en spiritualiteit. Een gesprek wat nog lang heeft nagezinderd. Want dat is Philippe zijn kracht, woorden geven aan wat voelbaar is, maar voor velen onder ons, onbenoembaar is. Hiermee raakt hij keer op keer een gevoelige snaar en dat gebeurt ook tijdens ons gesprek. Het maakt het tot één van de meest kwetsbaarste afleveringen van Energiek tot nog toe. Maak je klaar om meegezogen te worden in een energetische en spirituele ontdekkingsreis zonder dat je, zoals Philippe het zo nuchter zegt, in een gewaad mantra’s moet beginnen zingen. 

In deze aflevering lees ik stukjes voor uit zijn boek Stuck, Trauma in organisaties. Philippe verwijst naar een aantal boeken die hem geïnspireerd hebben in zijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Je vindt ze hier terug:

De Celestijnse belofte – James Redfield

First things first – Covey

Now discover your strengths – Marcus Buckingham

Personal efficiency program – Kerry Gleeson

 

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

Werken vanuit je talent, is het nieuwe yoga – Luk Dewulf

In deze aflevering interview ik Luk Dewulf, talentenfluisteraar, pedagoog, talent- en burn-out coach, en auteur van meerdere bestsellers over talent en burn-out. Dankzij zijn internationale talentenwerking hebben al meer dan 100.000 volwassenen en kinderen hun talenten in kaart gebracht.

In zijn laatste boek de talentenfluisteraar poneert hij de stelling dat ‘werken vanuit je talent het nieuwe yoga is’. Provocatief of de nagel op de kop? Waarom hij dit zegt en wat hij ermee bedoelt, ontdek je tijdens deze nieuwe aflevering van de podcast ‘Energiek’. 

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

De carrièreswitch – interview met Lieve Moors van insolita

In de minireeks ‘de carrièreswitch’ spreek ik met mensen die uit de gouden kooi zijn gestapt, hun comfortzone hebben verlaten vaak tegen beter weten van de omgeving in, om hun droomjob na te jagen, te gaan ondernemen of opnieuw te gaan studeren.

Ze vertellen over de obstakels die ze overwonnen hebben, wat ze geleerd hebben, waar ze vandaag staan, wat cruciaal is geweest in hun weg naar succes en wat ze erop terugblikkend anders zouden doen.

Sta jij op een kantelpunt, heb je een droom over een ander professioneel leven? Dan is deze minireeks eentje voor jou. Geen quick fixes of beloofde paradijzen, wel realistische verhalen die inspireren om stappen te zetten naar een job die jou meer zingeving of voldoening kan geven.

In deze eerste aflevering spreek ik met Lieve Moors van Insolita. Zij verliet de gouden kooi om haar liefde voor Italië te volgen.

Veel luisterplezier!

Twiggy

 

PS: Sta jij op een kantelpunt in je professioneel leven? Denk je eraan om een carrièreswitch te maken? Maar weet je nog niet precies wat en hoe? Droom jij van je eigen zaak? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Of wil je terug gaan studeren?

Neem contact op! Met de loopbaancheques van VDAB kan je voor 80 euro 7 uur loopbaanbegeleiding volgen. Je vindt er alles over op mijn website https://www.energy-coach.be/loopbaanbegeleiding/. Plan gerust jouw gratis kennismakingsgesprek in via de contact pagina https://www.energy-coach.be/contact/ en samen gaan we op weg!

Van overwhelm naar focus

Deze aflevering is een minicursus in doelen stellen en focus behouden op je doelen. Ik doorloop de vier stappen die jou helpen om uit het gevoel continu geleefd te worden, te stappen en jouw focus te behouden op jouw doelen, op wat echt belangrijk is voor jou en de energie neer te zetten die jij wilt neerzetten. Zet je even apart, maak er een moment voor jezelf van. Sluit je even af van de prikkels, de druk van buitenaf, neem pen en papier bij de hand en laat je begeleiden naar meer focus in 2022.

Veel luisterplezier!

Twiggy

Meer begrip en rust aan de kersttafel

Kerstmis is een tijd van vrede, verbinding en gezellig genieten met je familie. Maar soms is dit lastig. Je stapt middenin je familiesysteem wanneer je aan de kersttafel plaatsneemt en onder de soms oppervlakkige sfeer van gezelligheid schuilen verborgen dynamieken die ervoor zorgen dat Kerstmis kan uitdraaien in een echte familiale crisis. 

  • Hoe kan ik mij minder ergeren aan mijn familieleden?
  • Is er dan echt niks wat ik kan doen om de diepgewortelde patronen van mijn familie te doorbreken?
  • En wat met het gemis van de overledenen aan de kersttafel?

Dit zijn de vragen die ik in deze special Christmas edition probeer te beantwoorden aan de hand van de inzichten uit familieopstellingen van Bert Hellinger en het boek De Fontein van Els Van Steijn

Ik wens jullie fijne feesten en meer begrip en rust aan de Kersttafel!

Twiggy

BURN-OUT

In deze aflevering hoor je Els, Petra, Nadine en Danny. Zij vertellen elk hun persoonlijk verhaal over hun burn-out, hoe ze erin terecht zijn gekomen, welke signalen ze genegeerd hebben, de impact op hun omgeving, wat ze uit deze moeilijke periode geleerd hebben over zichzelf, waar ze vandaag staan en hoe ze sindsdien met hun energie omgaan.

Vier krachtige getuigenissen om iedereen die met burn-out te maken heeft, een hart onder de riem te steken

Zit jij zelf met een burn-out? Of ben je herstellende van en zoek je verdere begeleiding in je proces? Neem contact op, ik begeleid jou graag stap voor stap. Ben je op zoek naar wat eerste handvatten? Download de EHB Burn-out pagina op https://www.energy-coach.be/energy-stuff/ en ontdek de 10 stappen voor jouw energie herstelplan.

Veel luisterplezier!

Twiggy

De impact van je uitstraling

Hoe je je vanbinnen voelt, manifesteert zich aan de buitenkant. Maar wat betekent dit en hoe pak je dit aan, jouw uitstraling en eerste indruk? Tijdens deze aflevering ga ik in gesprek met Francine Heirbaut van Mod’arte in haar prachtige Mod’arte studio in Antwerpen.

Francine is een rasechte fashionista met een unieke benadering van styling. Ze helpt vrouwelijke professionals om hun identiteit, talenten en kwaliteiten visueel zichtbaar te maken.

Wel een woordje van waarschuwing voor de luisteraar. Tijdens deze aflevering spat de passie ervan af!

Veel luisterplezier!

Twiggy

Yoga, wat levert het op?

Wat kan yoga betekenen voor de drukke professional?

In deze podcast episode ging ik erover in gesprek met Ellen van Renterghem van yogastudio Viapura, mijn yogalerares. Zij bracht onder woorden wat yoga in essentie is en hoe het kan bijdragen tot meer verbinding met jezelf, meer balans en energie, zodat je kan blijven rechtstaan in de stormen die het leven je brengt. Yoga ‘leven’ vergroot je veerkracht en brengt je dichter bij wie je in de kern bent. Geen zweverig gedoe, het vraagt ook de aardse realiteit van je agenda erbij te nemen en je tijd te herplannen volgens wat je nodig hebt. En bovenal, je hoeft geen acrobaat te zijn om yoga dagelijks te beleven.

En hoe doen andere professionals dat? Yoga inplannen in hun drukke schema? Wanneer doen ze het, hoe vaak doen ze het, hoe zijn ze ertoe gekomen en wat brengt yoga voor hen? Je ontdekt het allemaal in deze aflevering over wat yoga kan betekenen voor de drukke professional. Veel luisterplezier!

Veel luisterplezier!

Energie-stress balans

Als gepassioneerde professional werk je graag hard en veel. Een goede portie stress brengt je in beweging, zorgt ervoor dat je je doelen realiseert, deadlines haalt en wat extra werk verzet krijgt, wanneer het nodig is. Dat is gezonde stress en die hoort bij het leven. Het probleem ontstaat wanneer je er niet meer in slaagt de riem af te gooien, en rust te nemen en je batterijen op te laden. In deze podcastaflevering ontdek je wat een gezonde energie-stress balans is en welke bronnen van energie je ter beschikking hebt: de fysieke, emotionele, mentale en spirituele en wat je kan doen om die batterijen voldoende opgeladen te houden voor meer balans, veerkracht en energie in werk en leven.

Neem je graag notities tijdens het beluisteren van deze episode en wil je ontdekken hoe het met jouw vier bronnen van energie gesteld is? Download de energy sheet op https://www.energy-coach.be/energy-stuff/ en ga onmiddellijk aan de slag met een gezonde energie-stress balans.

Veel luisterplezier!

Zelfzorg, jouw energiewaarborg

Zelfzorg, wat is dat? Een badje nemen, een wellness dagje voor jezelf, een wandeling in het bos? En werkt dat echt? Voel je je daar beter door? Of is het een feel good truc voor watjes, niks voor echte professionals? En hoe doe je dat zelfzorg op je agenda plaatsen en hier een prioriteit van maken in je drukke schema? In deze episode leer je alles over wat zelfzorg precies is en neemt Twiggy je mee doorheen de vier stappen naar meer zelfzorg en meer energie:

  1. Ontwikkel empathie voor jezelf
  2. Houd je energie in de gaten, niet je tijd
  3. Onderzoek je vooroordelen over zelfzorg
  4. Plan je zelfzorg in

Je hoort evenzeer drukke professionals aan het woord die vertellen wat zelfzorg voor hen betekent en waar zij mee worstelen om zelfzorg op hun prioriteitenlijstje te zetten. Herkenbaar?

Wil je alles nog rustig nalezen of notities nemen terwijl je naar de podcastaflevering luistert? Download de mini zelfzorg gids op https://www.energy-coach.be/energy-stuff en zet onmiddellijk de eerste stappen naar meer zelfzorg, jouw energiewaarborg.

Veel luisterplezier!

Mijn verhaal

Net als jij, ben ik een bezige bij en in de eerste aflevering word ik geïnterviewd door Iris van Irismedia en ontdek je mijn persoonlijke weg als ondernemer, coach, mama en partner naar meer energie in mijn werk en in mijn leven. Veel luisterplezier!