Begeleiding bij burn-out.   Voor wie? 

Het licht is uitgegaan.  Jouw dokter heeft het verdict uitgesproken.  Je bent burned out. Je hoofd wilt nog wel, maar je lichaam zegt NEE.

Je weet niet wat jou overkomen is en je kon vroeger niet begrijpen hoe mensen een burn-out konden krijgen.  Vandaag zit je er zelf in.  Je voelt schaamte en je voelt je schuldig, zwak zelfs.  Je durft het tegen niemand te vertellen want wat gaat jouw omgeving wel niet zeggen?  Je hoopt dat het na die paar weken rusten, wel beter zal gaan.  Maar na enkele weken thuis te zitten, heeft je huisarts je nog een maand ziekteverlof bijgeschreven.  Je voelt wel dat je niet terug kan keren naar het werk, maar de gedachte niet terug te kunnen gaan, baart je veel zorgen.  Komt het ooit wel goed?  Je wil aan de slag met je burn-out en terug met energie in je werk en in je leven staan en bent hierbij op zoek naar een diepgaande begeleiding die verder gaat dan tips & tricks, die jouw herstelproces versnelt, zonder shortcuts of quick wins, maar met een duurzaam resultaat zodat je nooit nog in deze situatie moet terecht komen.

Daar kan ik jou bij begeleiden zodat je je nooit meer uitgeblust hoeft te voelen!

Check de verschillende mogelijkheden voor begeleiding en neem gerust contact op bij verdere vragen of book online jouw gratis kennismaking en dan bespreken we samen de beste aanpak!

Gratis E-book en podcasts.

Ben je nog niet toe aan een intensief begeleidingstraject, maar wil je toch alvast eerste handvatten, inzichten en tools meekrijgen over hoe je je energieherstel proces kan opstarten?  De eerste stapjes zetten richting meer energie in werk en leven?  Dan kan je hier alvast heel wat hulpmiddelen terugvinden.

Podcast Energiek

Luister zeker eens naar de podcastaflevering nr 4 over Burn-out.  Je hoort de getuigenissen van Els, Danny, Petra en Nadine over hun burn-out, wat hun geholpen heeft om eruit te geraken en dat er wel degelijk een licht is op het einde van de tunnel, ook al denk je nu misschien nog van niet.  De getuigenissen van deze 4 mensen, steekt je ongetwijfeld een hart onder de riem. Ontdek ook de afleveringen ‘hoe snel uit je burn-out geraken’, ‘de angst om te hervallen in je burn-out’ en ‘vier signalen dat je klaar bent om je re-integratie op te starten’ op de podcastpagina.

Energieherstel plan bij Burn-out

Hoe begin je aan je herstelproces bij burn-out?  In die energieherstel plan, geef ik jou 10 stappen of adviezen om je energieherstel proces op gang te brengen en beluister de 10 stappen via de podcast energiek.

Burn-out

  Persoonlijk coachingstraject doorheen de 4 fasen van herstel ( 6 maanden traject).

  Burn-out is een complex gegeven met vaak dieperliggende oorzaken, dan enkel langdurige stress op het werk, oa onverwerkte verlieservaringen en hardnekkige gedragspatronen en overtuigingen die ervoor zorgen dat je vast bent komen te zitten. In dit coachingstraject werken we aan de dieperliggende oorzaken van burn-out, door middel van de vier fasen van herstel. Dit zorgt ervoor dat jouw herstel duurzaam is:

  1. Aanvaarding en Psycho educatie burn-out 

  Hoe is het zover kunnen komen? Wat is een burn-out precies? En hoe kun je deze situatie voor jezelf accepteren? Dat is de eerste stap naar herstel: acceptatie. Het is vaak ook de moeilijkste stap.

  2. Opmaken van jou energieherstel plan 

  Burn-out kan worden gedefinieerd als een toestand van complete uitputting, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak, veroorzaakt door langdurige stress en spanning, en een gebrek aan ontlading, waardering en erkenning. We werken aan jouw energieherstel plan op elk van deze domeinen, zodat jouw batterijen geleidelijk aan terug opgeladen raken.

  3. Patronen doorbreken en burn-out systemisch aanpakken 

  Het genezen van burn-out met snelle oplossingen of praktische tips zal niet werken. Het vereist een proces van zelfonderzoek, reflectie en actief werken aan het doorbreken van hardnekkige patronen die ontstaan zijn vanuit je gezin van herkomst. Je leert je eigen gedachte- en gedragspatronen te herkennen die hebben bijgedragen aan jouw burn-out. Vervolgens ontwikkel je keuzevrijheid en leer je alternatieve gedragingen te kiezen.We zoomen uit en bekijken jouw situatie vanuit een systemisch perspectief, waarbij we rekening houden met de context.

  4. Re-integratie naar de werkplek  

  Als laatste fase is er de re-integratie naar de werkplek. We ontwikkelen een plan om terug te keren naar het werk, rekening houdend met jouw unieke behoeften en omstandigheden.

  Naast het coachingstraject, wordt jouw herstel van burn-out, ondersteund door een verscheidenheid aan middelen. Dit omvat oa gratis e-books en podcasts. Deze middelen kunnen jou helpen de vaardigheden en tools te ontwikkelen die je nodig hebt jouw herstelproces te versnellen en herval te voorkomen.

  Zit jij in een burn-out? Aarzel niet langer en neem contact op of plan een vrijblijvend intakegesprek in via de contactpagina ! Met de juiste ondersteuning en middelen is het mogelijk om burn-out te overwinnen en terug te keren naar een gezond en vervullend leven. Ik ben er om jou te begeleiden, zodat je kan terugkeren naar een energiek, gemotiveerd en vervuld leven.

  Reserveer online jouw afspraak.