Energieke Organisaties

Lorum ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam laoreet rhoncus nisl eu iaculis. Donec accumsan nibh nulla, vel laoreet sem venenatis eu.
“MANAGING ENERGY, NOT TIME, IS KEY TO HIGH PERFORMANCE AND PERSONAL RENEWAL”
Tony Schwartz & Jim Loehr

Workshops in company

DOELGROEP

Al wie een workshop in company en op maat wil organiseren over één of meerdere van deze thema’s?

Over volgende thema’s kunnen workshops in company worden gegeven:

  • Wanneer zijn medewerkers bevlogen en engaged?
  • Hoe kunnen we engagement verhogen?
  • Hoe een missie formuleren die energie geeft en waar iedereen zijn schouders wilt onder zetten
  • Wat is mijn energielevel als leidinggevende en hoe heeft mijn energielevel impact op mijn medewerkers en omgekeerd?
  • Hoe kunnen we het maximum potentieel realiseren van mens en organisatie, zonder meer uren te gaan werken?
  • Hoe kunnen we productiviteit en creativiteit verhogen zonder het stressniveau te laten stijgen?
  • Wat is stress? Wat is burn-out? Hoe kan ik als leidinggevende symptomen erkennen?
  • Hoe ga ik ermee om als mijn medewerker verschijnselen van stress en burn-out vertoont?
  • Hoe maak ik stress bespreekbaar in mijn organisatie?

Workshops Energy4Life

DOELGROEP

Iedereen die graag met meer energie in het leven wil staan zowel op het werk als in het privéleven en die houdt van een no-nonsense aanpak om dit te realiseren.

 • Voel jij je regelmatig fysiek en mentaal moe?
 • Heb jij het gevoel dat je wordt geleefd en te weinig tijd hebt voor jezelf of de dingen die jij echt leuk vindt?
 • Voel jij je weleens opgejaagd en geïrriteerd en kan je nog moeilijk genieten van de kleine dingen in het leven?
 • Heb jij het gevoel geen andere keuze te hebben, dan nog harder te werken en nog meer uren te presteren teneinde aan alle verplichtingen te voldoen?
 • Wil jij meer zingeving ervaring in je leven zodat je met goesting aan de dag kan beginnen?
 • Wil jij terug meer balans, meer energie? Vanuit je kracht aanwezig zijn op je werk en bij je familie?

Tijdens de workshop Energy4Life vertrekken we vanuit wat jou het meeste energie geeft en welke bronnen van energie net wat meer aandacht nodig hebben. We staan stil bij wat jou tegenhoudt om hiermee aan de slag te gaan, nemen eventuele hinderpalen weg en we bekijken welke dagdagelijkse rituelen je kan installeren om meer energiek door het leven te gaan en zodoende stress en burn-out te voorkomen. Het is een praktische en interactieve workshop waarbij we vertrekken vanuit de ervaring en huidige realiteit van de deelnemers.

De Energieke Leider

DOELGROEP

Deze workshop is bedoeld voor elke ‘leider’ die verantwoordelijkheid wenst op te nemen voor het eigen gedrag, het eigen energie niveau en voor de kwaliteit van zijn of haar leiderschap en de impact hiervan op zijn of haar medewerkers en ruimere omgeving.

 • Race jij ook van meeting naar meeting of van klant naar klant, zonder af en toe te pauzeren om na te denken wie je als leider echt wilt zijn en waar je met je team of organisatie naartoe wilt?
 • Spendeer jij zoveel tijd en energie in het beantwoorden van externe ‘eisen’ dat je het gevoel bent verloren met hetgeen jou écht passioneert en engageert in je werk en je leven?
 • Inspireer jij of demoraliseer je je medewerkers door de mate waarin je in staat bent om je eigen energie te managen én de mate waarin je in staat bent om de energie van je medewerkers tijdig te hernieuwen en te mobiliseren voor jouw missie, visie en strategie?
 • Is nood aan herstel voor jou (of jouw omgeving) een teken van zwakte eerder dan een noodzakelijk onderdeel voor het realiseren van je maximum potentieel en dat van je team in veranderende tijden?

De wereld verandert aan een sneltempo en bedrijven veranderen mee of ze verliezen hun relevantie, dus ook managers en medewerkers moeten zich aanpassen en mee ontwikkelen. Het wordt duidelijker dat het niet langer voldoende is om als manager kennis en expertise (IQ) te ontwikkelen, meer en meer wordt belangrijk hoe je ontwikkelt op verschillende domeinen: sociale vaardigheden, openheid tot veranderen, mentale en emotionele flexibiliteit en in welke mate je de energie uitstraalt om teams mee te krijgen in deze sterk veranderende wereld. Uit een Gallup studie blijkt dat slechts 35% van de managers volledig geëngageerd zijn in hun job en niet geëngageerde managers creëren niet geëngageerde medewerkers. In deze workshop word je je bewust van je eigen energieniveau en wat de impact hiervan is op jouw medewerkers. Je ontdekt hoe je als leider een missie en een visie kan formuleren die energie geeft aan jezelf en aan je team en wat je kan ondernemen om zelf tijdig je batterijen op te laden zodat je steeds vanuit je volle potentieel in je leiderschapsrol kan stappen.