Energy Coaching

Wil jij:

 • van jouw zelfzorg terug een prioriteit maken? Maar durf je hier nog niet voor te kiezen?
 • doen wat jou energie geeft, waardoor je meer energie overhoudt, maar weet je niet wat dit betekent omdat je te lang gedaan hebt wat anderen willen?
 • leren luisteren naar de signalen die je lichaam jou geeft i.p.v. ze te negeren of te minimaliseren, zodat je niet langer uitgeblust in de zetel terechtkomt?
 • jouw energie-stress balans in evenwicht houden zonder medicatie of verdovende middelen?
 • jouw negatieve mindset of frustraties ombuigen naar een empowering mindset die jou in beweging brengt?
 • je energie neerzetten, die je wilt en het leven leiden dat jij wilt, maw terug achter het stuur van je leven zitten i.p.v. blijven functioneren vanuit automatische piloot?
 • burn-out voorkomen of voorkomen dat je er terug in hervalt?

Energiek in werk en leven

Ik ben er om jou te begeleiden en te ondersteunen
in het voorkomen van chronische stress en burn-out.

Wil je duurzaam verandering, meer balans in werk en leven en oprecht gelukkig zijn, heb je de volgende drie gebieden aan te pakken: Jouw persoonlijke energielevels, jouw werkleven, en jouw persoonlijk leven. Hoe je dit doet, heb ik uitgewerkt in mijn model  ‘energiek in werk en leven’. Een model gebaseerd op mijn persoonlijke weg, de vele opleidingen die ik gevolgd heb, de boeken die ik gelezen heb en de honderden mensen die ik begeleid heb naar meer energie.

Elke schil heeft een aantal stappen of thema’s waarrond kan gewerkt worden. Tijdens een coaching traject is er geen logische volgorde, jij zit aan het stuur en bepaalt waar je rond wilt werken. Voor sommigen ligt het accent immers eerder op de energie-stress balans, voor anderen meer op het persoonlijk leven gebied.

Energiek

Wat je vanbinnen voelt, manifesteert zich aan de buitenkant. We vertrekken van het hier en nu. wat is jouw energie-stress balans? 

We onderzoeken de 8 stappen voor meer energie:

E = Empathy for yourself

Energievol door het leven gaan, begint met zelfcompassie en zelfzorg. Hoe goed draag jij zorg voor jezelf?

N = Negative stress story

Wat is jouw ‘negatief’ stress verhaal en welke nood komt hieruit voort?

E = Energy

Wat zijn jouw bronnen van energie en wat kan je doen om je batterijen tijdig op te laden?

R = Reality

Wat is jouw huidige energie-stress balans? Hoe goed zijn je batterijen opgeladen en op welke gebieden kan je wel wat meer zelfzorg gebruiken?

G = GOAL

Wat is je doel? Wat wil je veranderen in je leven?

I = Inner voice

Welke innerlijke stem houdt jouw groei naar meer energie tegen? Welke innerlijke stem geeft jou kracht en moed om stappen te zetten?

E = Energetic alignment

Je aligneert jouw focus, aandacht en je gevoel met je doel zodat je concreet aan de slag kan.

K = Kickstart your journey

Je kan je bewust worden van wat je te doen staat, maar als je niet in beweging komt, verandert er niets. Je leert jouw doelen te vertalen naar een haalbaar actieplan en dagelijkse rituelen voor meer energie.

 Overtuigd en wil je aan de slag gaan?

Vraag nu het e-book ‘jouw persoonlijke energiegids’ aan en doorloop in jouw eigen tempo de 8 stappen voor meer energie. Het is een praktisch werkboek van maar liefst 70 pagina’s, vol met eenvoudige handvaten om energievol door het leven te gaan. Dit e-book kan je hier aanvragen voor 12 euro.

  Wil je een persoonlijk kennismakingsgesprek?

  Werk

  Werk vormt een belangrijk onderdeel in ons leven. We brengen er veel tijd door. Werk is meer dan alleen je boterham verdienen. We halen zingeving uit ons werk en ervaren er sociale relaties en contacten. We realiseren doelen, we ervaren autonomie en competentie. We bekijken de impact van je werk, je werkcontext en de rollen die je vervult op jouw energie-stress balans. Volgende thema’s komen aan bod:

  W = Work

  Welke rol speelt werk in jouw leven? Past jouw werk bij jouw talenten en sterktes? Hoe is  de balans ‘energiegevers’ en ‘energienemers’ op werkvlak?

  E = Environment

  Pas jij binnen jouw huidige professionele context? Is er een match of mismatch tussen het waardensysteem van je werkgever en dat van jouzelf en wat doet dit met jouw energie?

  R = Relationships & Roles

  Welke rollen vervul jij, formeel en informeel? Met welke collega’s, leidinggevenden heb je een goede connectie en bij wie ervaar je ergernissen frustraties? Hoe kan/wil je hiermee omgaan?

  K = Keep it or leave it?

  Door stil te staan bij de ruimere aspecten van je werk, zal je je meer bewust worden van hoe jouw werk bijdraagt aan het hoog houden van je energie of de energie hierdoor juist wegstroomt. We bekijken wat jouw opties zijn tot verandering bij jezelf, van job of werkcontext.

  Wil je jouw werk onder de loep nemen?

  Leven

  Wie je in de kern bent, hoe je in het leven staat, in welke patronen je vast komt te zitten, hoe je gevormd bent en welke hulpbronnen je te ontwikkelen hebt, heeft een enorme impact op de energie die je neerzet in je naaste omgeving, op je werk en op hoe je je voelt in het algemeen. Hier werken we in essentie aan de vraag: ‘wie wil je zijn?’. Let op, het is geen therapie! We kijken naar jouw patronen in het hier en nu en onderzoeken hoe ze verhinderen om stappen te zetten naar je gewenste doelen. Volgende thema’s komen aan bod:

  L = LIFE history

  Welke gedragspatronen heb je ontwikkeld doorheen je leven? Welke strategieën en gedrag zet je in om resultaten te boeken. Wat is het verhaal dat je over jezelf vertelt: ‘ik ben nu eenmaal zo…’ Wat ben je geneigd te doen onder druk van de dagelijkse realiteit en waar kom je in terecht?

  E = Events

  Wat zijn de grote en kleine trauma’s in je leven die je gevormd hebben? Hoe ben je hiermee omgegaan? Heb je ze ‘verdrukt’ of heb je ze geheeld? Hoe beïnvloeden ze hoe je vandaag in het leven staat?

  V = Inner VOICE

  Wie ben je echt? Wie wil je zijn?

  Met welk diep verlangen zit je? Welke droom heb je? Welke gedachten houden jou nog tegen?

  E = EMPOWER yourself

  Wat wil je creëren vanuit dit verlangen? Wat ben je bereid los te laten en toe te staan in je leven? Welke eerste stappen kan je zetten om uit slachtoffergedrag te komen en terug aan het stuur van je leven te gaan zitten.

  N = New You

  De weg naar jouw ‘nieuwe’ zelf. Wat loopt al goed? Welke hulpbronnen heb je nog te ontwikkelen om met meer energie in het leven te staan?

  Energy Sheet

  Benieuwd hoe het met jouw energieniveau gesteld is? Doe een snelle check met deze energy sheet!

   Schrijf in voor mijn Nieuwsbrief